Hästsport bara en tjejsport?!

Hade en väldigt rolig diskussion idag på Naturkunskapen och vad som var manligt och kvinnligt. Då nämde en att hästsport är en tjejsport! Självklart taggade jag till för egentligen är de så mycket killsport de bara kan bli enligt mig! Eftersom de är en fysisk  krävande sport och inte bara de allt runt omkring häst är också väldigt krävande. 

Så därför tog jag friheten och Mickis du får anmäla mig! Att helt enkelt kopiera ett blogg inlägg Mickis skrev för några månader i sin blogg: Läs och njut!:


 Tycker inte ni att det är lite intressant med könsfördelningen inom ridsporten (inriktar mig främst på hoppning)? Det pågår ju ganska mycket diskussioner om det just nu.

I alla hästtidningar, på alla ridskolor, och i alla styrelser inom sporten pratas det om hur man kan engagera fler killar i ridningen. Man frågar sig om anledningen till att endast 2 % av personerna på ridskolorna är män. Man pratar om att många killar som rider i ung ålder blir mobbade i skolan. Man inför vissa "killgrupper" på ridskolorna.

Folk i allmänhet anser att ridning är en tjejsport. Visst, detta stämmer förmodligen. Jag kan t.ex. slå vad om att säkert 99 % av er som läser min blogg är tjejer. Om man går in i en ridsportbutik finns det nästan enbart tjejkläder. Majoriteten av reklam inom hästvärlden inriktar sig främst på det kvinnliga könet. På startlistorna till tävlingar möts man nästan enbart av tjejnamn. Eller vänta nu, det är här vi kommer till det intressanta. Är detta verkligen korrekt? Är det verkligen fler tjejer än killar som tävlar? Ja, på lägre nivå är det sant, men faktum är det blir fler och fler killa ju högre upp vi kommer, så på den högsta nivån är det snarare tvärt om. Här är det killarna som utgör en majoritet. Hur kommer det sig egentligen?



Min gissning är att killarna har andra mål när de börjar rida. Och för att de ska fortsätta rida måste de vara väldigt motiverade iom den stämpel ridning har i samhället, och på så sätt når de även längre. De som inte vill och kämpar tillräckligt för sitt intresse sållas bort under tonåren pga. mobbingen som många hästkillar tyvärr utsätts för.
Sen känns det som om de flesta killarna som rider gör det för att de verkligen vill komma någon vart tävlingsmässigt. Killar som börjar rida de rider, medan tjejerna borstar, kelar, pussar, gullar och blir väldigt fästa vid sin häst. Givetvis rider även de, men det jag vill komma fram till är att killarna ofta har andra mål med sin ridning än vad många tjejer har. Måna killar är mer tävlingsinriktade än tjejer, och är mer fokuserade på sin ridning prestationsmässigt. De vill alltid ha en chans att vinna, och försöker ofta ta chansen om den finns. Passar t.ex. inte hästen så säger mannen "vi säljer och köper något annat". Kvinnan däremot blir oftast fäst vid hästen och vill inte ge upp. Nu menar inte jag att det inte finns målinriktade tjejer, självklart finns det massor av oss också och många tjejer tänker på samma sätt som ovan, men om man tittar på hur det ser ut procentuellt mellan könen, så kan detta vara en förklaring till varför det är som det är.

Vad tror ni?

Sådär bara för att jag tog mig friheten att göra detta ska jag göra lite reklam för Mickis blogg
http://tavlingsryttaren.blogg.se


Ha de bra!




Måndag!

Nyligen hemkommen från skolan. Har ju bara rättskunskap på morgonen och sen rast till ett. Och de är SÅ drygt att bara sitta av tiden i skolan så jag har cyklat hem istället. Har redan cyklat 4km idag så lite fett har väll bränt hoppas jag. Blir ju yttligare 2km när jag ska tillbaka till skolan och sedan 1km till när jag cyklar till stallet efter skolan. Sedan får cykeln vila i stallet för jag ska hem till mamma. Har inte varit där ue seriöst på säkert en månad eftersom vi inte haft något badrum där. Men nu så är de klart så jag tänkte fota och visa hur fint de blev!

Just nu sitter jag och fixar naglarna! Har bestämt mig för att veckans färg blir Isadoras milkshake. Den är så galet fin ljusrosa! Jätte sött.

Har en ganska slapp vecka framför mig också så de är skönt efter helgens tävlingar. Går till fyra måndag, tisdag. Är som vanligt ledig på onsdag och på torsdag slutar jag 14.20 för att sedan vara ledig på fredag igen. PÅ lördag blir de ju till att åka in till stockholm och på söndag blir de lite jobb på morgonen. Glöm inte kanelbullens dag på söndag. Jag ska köpa med mig ett gäng och åka till Andreas på eftermiddagen. Han blir ju borta nu i helgen tyvärr :(


Juste i helgen kom mina nya stigbyglar:
Dom verkade jätte seriöst gjorda men kostade skjortan men som jag sa
förut säkerheten går alltid först. Tack mamma!




Nä snart blir de väll lite fiber lunch med äpple, flingor och mjölk. Sedan en långpromenad med Oscar innan de är dags för skola igen! Banta lugnt :D


Kram



Lördagens tävling



Var inte så taggad på att gå upp 6 på morgonen. Efter att ha varit uppe och pratat i telefon hela natten ville man ingenting annat än att sova. Men jag masade mig upp. Och åt lite fiberflingor med mjölk, putta i lincerna, la på lite mascara och borstade tänderna sedan var de dags att ta sig till stallet. En nyvaken Ghost och 35 andra hästar mötes man av. Retade nog upp alla när jag bara gav honom hösilage och müsli. Borstade av honom så mycket jag kunde (han var ju kritvit efter blekningen i fredags) När vi väl hade packat in häst och utrustning i transporten var de dags att åka iväg. Tog bara 20min att åka så vi kom fram i skapligtid och jag kunde gå banan 2gånger!

På framridningen kändes han seg och ville inte gå framåt. Men han vaknade upp på framhoppningen där de var fullfart och alla galopperade huller om buller. Tog räcket och krysset några gånger. Både med fart och genom att korta upp honom. Av erfarenhet hoppade jag inte oxern då vi (jag) får dåligt självfötroende på banan om vi skulle riva eller vägra mot den.

På banan började han såklart med att showa med antydan att vilja stegra sig. Yes! tänkte jag de här kommer gå bra. Första och andra hindret passerade vi. Tredje med en viss tvekan men hoppade jätte fint över. Hela banan flöt på och mot 7:e hindret (planket) SÅ var de upp med huvudet och sparka på så vi inte skulle få något onödigt stopp som förra veckan. Omhoppningen gasade vi inte på så mycket hade bara målet att bli felfria.
Och dubbel 0:a blev de! Slutade på en 5:e plats. Tyvärr var de bara 4placeringar. Men man kan ju inte få allt!!!




Imorgon tänkte jag skriva om hur de gick på dressyren idag! Nu måste jag duscha!


Puss och godnatt <3

Kärlek

visste du detta om tjejer?

- när hon kollar på dina läpper så vill hon kyssa dig..

- när hon kollar på dig och ler och kollar ner i marken så tycker hon du är söt/fin..

- när hon biter sig i läppen vill hon bli kysst..

- när hon helt plötsligt skickar ett hjärta på sms / msn vill hon prata med dig

- om hon är arg / ledsen håll bara om henne..

- när hon puttar bort dig eller slår dig gå efter henne!

- klicka aldrig upptaget när hon ringer, du anar inte hur ont det gör..

- hon älskar när du skriver  "godnatt älskling" på kvällen..

- hennes hjärta är som ett hav med hemligheter..

- när hon inte har smink på sig, säg att hon är vacker även om hon ser förjävlig ut..

- om hon har en ny tröja säg att den är fin ..

- hon älskar när du leker med hennes fingrar eller hår när ni myser..

- när ni är bland folk, håll henne i handen..

- visa att du är stolt över henne, kyss henne framför dina kompisar..

- när ni myser i sängen / soffan, vartsom, viska i hennes öra att du älskar henne..

- ring henne minst en gång om dagen och fråga vad hon gör och hur hon mår..

- nu när du läser det här så finns det bara en som du tänker på..



Kärlek till världens underbaraste kille som jag fått turen att träffa <3 



Kärlek till världens bästa ponny <3




Kärlek till världens bästa lag <3




Helg!

Kändes väldigt onödigt att gå till skolan idag, informationen vi fick på mötet kunde vi lika gärna fått mejl om. Aja första häst och stallskötsel lektionen blir 9e oktober, spännande!

Men iallafall Angelica, Jossan och jag spenderade lite tid i skolan genom att fika, äta lunch, spela biljard och pingis. Sen fick jag skjus ner till stallet med Jossans vrål åk! Wihooo!!!

Har varit nere och badat, plockat ihop saker och flätat Ghost man nu på eftermiddagen. Ska hoppträna ikväll så kändes att lite var jag tvungen att fixa tidigare.

Hihi nu har jag hämtat pizza från ugnen precis :D

Jätte bra att äta pizza innan träningen känns de som. Men Jag måste fylla på min energi maximalt nu innan helgen så jag orkar prestera bra. Typ levt på vindruvor och yoghurt hela veckan...

Efter träningen blir de fredags mys med sushi och ingen Andreas :(  känns lite surt men men 



Torsdag

Sitter här med en kopp te och kollar på Tyra Bank show dom pratar om hår :) Visste ni att de är dom svarta i USA som lägger mest pengar på sina hår? 80% av intäckterna av hårprodukter är pengar från svarta. Men asså jag förstår de flesta har ju sånna där småsmåsmå lockar som måste vara jätte jobbigt att borsta igenom varje dag. Inte undra på att de vill lägga pengar på rakpermanenter och sånt. Förstår nu  verkligen också varför de oftast vill ha de flätat eller i dreds. Men också att de vill ha lättskött hår som inte korvar sig som rakt hår. Fast jag älskar afrokrull de ser ju härligt mjukt ut :D Fast jag passar inte i de tyvärr :( Ser dubbelt så bred ut då!



Skolan har knallat på idag. Började morgonen med att titta på film fram till lunch och sedan var de rättskunskap efter. Ikväll blir de torsdagsmys med Andreas. Wihoo vi har faktist sovit tsm inatt. Så nu är distansförhållandet slut denna vecka <3 Eller inte för jag tävlar hela helgen så de blir inte så mycket tid med honom.


Och nu är de bestämt! Frida och jag ska till Stockholm nästa helg. Nu när ändå Andreas ska ut i skogen. De ska bli jätte mysigt och bara ta de lugnt och peka på de man vill ha och för engångskull ha pengar att betala! Hihi jag får både lön och studiebidrag (jag kommer att känna mig rik!) Jag håller på att skriva en shoppinglista på allt jag ska ha:

* Jeans leggins (svarta! Kommer bli så snyggt till min svarta midjekorta kavaj)
* Vardagsklänning (helst med dragkedja detalj)
* Bus (inga blekansikten och hud här inte)
* Kofta (myspys i höst)
* Skjorta (så jag ser ut som en liten skolflicka)
* KnäStrumpor (måste till hösten)
* Underkläder i massor (älskar att shoppa underkläder)
* Rengöringskräm för ansikte (en sån där dyr dom har på Åhlens city vars namn inte går att utala)
* Väst (så jag ser ännu mer pluggis ut)



Hihi kolla vad jag fixade så vi aldrig kommer glömma varandra <3





    







Pinsam!




"Jag tuggar tuggumi och gör konstiga ljud mm"


Detta är de mest pinsamaste jag sett någon göra som videoblogg!

Historien om mögellådan!

Ledig idag så ingen skola för mig. Har varit i stallet hela morgonen och fixat för helgens tävlingar. Jo men visst jag ska tävla hela helgen den här veckan :D

Har smörjt Ghost dressyrträns och sadel. Hopptränset och sadeln får vänta tills på fredag eftersom jag ska ha de på när de är träning. Men iallafall har  jag plastat in Ghost träns också då de inte ska få en gnutta damm eller hår på sig. Sadeln är ju skyddad av överlägget men de är värre med shabraket som jag kommer stå med tejp och vaxa bort alla små vita hår som kommer falla ner på sadeln, när jag hänger på och av de andra sadlarna.

Jag har även tagit insiativet att äntligen diska ur mögel lådan (tog ett tag att ta tag i den cirkus 1år) Haha vill ni höra historien varför jag kallar den för Mögelådan? Jo så här var de.

De är en blålåda där jag har mina tävlingssaker som nummerlappar, vitahandskar, sporrar och broddar och även lite smörjsaker. Så förra året innan jag åkte till Grekland så la ja i en svamp jag precis användt (den var fuktig) i lådan. Sedan var jag borta 2veckor. Och när jag kom hem de här var dagen innan allsvenska tävlingen. Och jag ska ha mina tävlingsaker. Var hela lådan full med mögel. Och mina vita handskar hade förvandlats till gröna!
Haha jag tömde såklart lådan med saker och gjorde rent dom. Men lådan har inte fören idag blivit diskad. SÅ imorse diskade jag den, torkade ur den och la in mina nya rena saker i den utan någon fuktig svamp.



Nu ska jag äta lunch och smsa med min pojkvän så han inte glömmer bort mig idag när han är själv i skolan <3


Puss och kram!

Frida den bermhärtige <3

De jag älskar med att ha Ghost i ett stortstall med mycket aktivitet måste vara alla glada och positiva barn. Att varje dag flockas av barn som står och verkligen beundrar mig när jag borstar Ghost och de frågar och säger.

"Är han verkligen din alldeles egna häst?" "Han är så fin" "Värsta sagohästen ju" "Han har så fina blåa ögon"  Då blir man så himmlans glad och förstår hur bra man egentligen har de och vilken tur jag har som alltid haft egen häst.

 Tyvärr så kan jag inte säga att Ghost är min alldeles egna häst eftersom jag har honom på foder. Men jag brukar för att inte krångla till de för barnen säga "Ja han är min!" 

  
Anledningen till att jag döpte de här inlägget till Frida den bermhärtige <3 är för att oftast så får man och briljera med sina kunskaper i stallet. Igår var de en jätte söt flicka som verkligen var så himmla lik mig som jag såg ut när jag var 6-7år. Hon var lagom rund med lite för stora glasögon. Hon stod och borstade stallets surmule Zorro. Och jag borstade min Ghost. Och rätt som de är så hör man en liten stämma säga. "Ursäkta, du skulle du kunna hjälpa mig?" Åh lille hjärte vän såklart jag vill hjälpa dig! Så snäll som jag är (alltid mot barn) så hjälpte jag henne hålla i Zorros huvud medan hon fick borsta klart honom. Vi pratade och hade jätte kul och hon var en sån där unge som alla ungar borde vara. Nöjd med livet, tacksam och uppfostrad.

Jag fick dock minska minuterna sen när jag red eftersom jag inte kom iväg lika fort som jag tänkt. Men lika nöjd är jag för de bästa är att jag verkligen fick göra någon riktigt nöjd. Genom att bara prata och hjälpa till med en småsak. De borde alla få prova på någongång...






Listan som stämmer




1. Ghost utveckling från januari till nu.

2. Kaffe med mjölk. Kan förvandla mig från sur och tvär till världens gladaste. 

3. Bo ensam! Pappa är på kurs och jag har lägenheten för mig själv. Nu kan jag äta vad och var som helst, jag kan lyssna på musik i hans högtalare hur högt jag vill och jag kan duscha hur varmt och länge som helst utan att någon står och knackar på dörren och frågar om jag är färdig snart!



1. Nya schemat! Mindre tid för hästen och pojkvännen. Andreas och jag lever som på distans just nu. Och Ghost kommer inte kunna ridas 6dagar i veckan!

2. Min attityd förändring, vem försökte jag lura egentligen? Tålamodet tröt idag så nu är jag tillbaka på ruta ett igen. Men får inte vara fullt lika ärlig här längre :(

3. Toffeldjur och amöbor! Nu har jag sett för många av er. Någon där uppe vill straffa mig.

4. Nonchalant beteende. De här att fullständigt skita i vad andra säger och bara fortsätta med sitt. 





Åsså en film från helgens tävling:







 


Helgen har gått och de är ny vecka

Så är man hemma igen. Tänkte uppdatera er lite om vad jag gjort den senaste tiden :)

I torsdags träffade jag min Frida vi käkade middag på pelikan. Världens bästa också focaccia och cola haha men ibland får man tjocka till det. Sedan gick vi på stan och vi båda köpte ett as snyggt lila nagellack på H&M. Sedan köpte jag även strumpbyxor på Åhlens och ett kort till min älskling <3 Små saker kan alltid lyxa till kärlekslivet.

 Nu blir ni allt avundsjuka va? Gottis!

I fredags var de dags för skola igen och vaknade upp tsm med Andreas alltid lika mysigt. En lektion hälsopedagogik och sedan åkte jag till stallet och skrittade ut med Ghosten. På kvällen så hade Andreas och jag myskväll och åt tårta, kakor och bullar.


I lördags var de den årliga kräftkalaset hemma hos mormor på landet. De var jätte mysigt och träffa stora släkten igen. På kvällen åkte jag till stallet för att bada Ghost. Men mötes av en relativt vit häst så jag nöjde mig med att spruta lite torrschampo i manen och svansen och ryktade bara av honom. På kvällen så grodde avundsjukan i mig när Jossi, Linn och Mickis fick gå ut. Och jag fick sitta och kolla på tråkig film och äta praliner. Hade iförsig Andreas hos mig men en Utekväll med Girlsen är mer frestande :D

  Småbarnen var dom som jag bara fotade på kalaset.

 Minnen väcks <3

I söndags var de KM och jag lyckades samla ihop 37stilpoäng. De är inte illa pinkat. När jag ställde upp på B-ponny för kanske 5år sedan fick jag 25. Så jag har utvecklats ganska rejält! Tyvärr slutade de med en 2aplats för vi fick 5avdragspoäng eftersom vi råkade riva ett hinder + att planket var lite läskigt så vi fick en vägran också.
Men är jätte nöjd ändå för Ghost är en stjärna!

 Dålig bild när jag fått rosetten. Film kommer!


08.06

Godmorgon!
Sitter här med lite youghurt och kaffe. Lyssnar på vakna! Men ska väll cykla till skolan snart. Typ vid halv börjar  tio i nio.

Helgen har varit jätte bra! Tänkte skriva om de på lunchen. Ska bara ha en lektion (rättskunskap) sedan cykla hem till min hund över lunchen så han inte blir så ensam. Vid ett är de bild i 3 timmar och sedan blir de till att rida Ghost.



Fredag

Har haft mitt enda lektion nu. Och vi har fått i uppgift att skriva om samhällsutvecklingen och hur den har påverkats människorshälsa. Funderar om att skriva lite om psykriatrin och hur sjuk den har sett ut i början av 1900-talet. 

Så nu har jag utryckt mig väldigt smart tycker jag! För smart för den här bloggen. Just ni sitter jag och väntar på Andreas som har lektion idag. Hoppas på att han kan äta lunch med mig, se vad de kan bli :D

Efter skolan ska jag gå ner till stallet och skritta ut lite med Ghost. Imorgon ska Anna rida och på Söndag blir de tävling.

Ikväll blir de bara jag och Andreas i lägenheten, sköönt! Vi ska mysa och ha de almänt bra! Imorgon är de dags för den årliga släktkräftskivan hos mormor, gott!

Igår träffade jag Frida och de var jätte kul :D Shoppade lite nagellack och strumpbyxor, nästa helg blir de löning och då blir de till att shoppa riktiga saker. Jag vill ha myskläder och underkläder!!!



   

Ska snart till skolan

Ska faktist cykla, är mycket smidigare och går mycket fortare än att gå :D Har övningkört nu på morgonen och de gick jätte bra. Efter skolan ska jag träffa Frida och de ska bli jätte kul :D Har inte träffat henne sen skolan började. På kvällen blir de privathästmöte i stallet och sedan sova hos Andreas <3


Så här ser jag ut idag:


Hoppträning



minneskortet tog slut på sista banan :(

Cowboy


Gu vad glad jag blev

När mer en hälften av klassen inte var klara med sina arbeten! Men som sagt de ska ju inte vara klart fören imorgon så tid de har jag iallafall på mig att göra klart de. Kommer dock behöva sålla bort lite av de jag skrev nu på förmiddagen.

Just nu väntar jag på pappa vi ska åka till Carro med familj och äta tacos och kolla på deras nya lägenhet :)

Nu ska jag försöka göra en film av de mamma filmade igår, spännande!


Jaha så är klockan över tio!

Ingen körning imorgon bitti för Pelles bil skulle in på verkstaden istället blir de dubbel lektion på torsdag klockan åtta. Men iallafall sitter här med min psykologi och till följd att jag inte planerar ett skit har jag troligen glömt mina papper hos pappa alt i skåpet i skolan. Men de här kommer gå fint fint ska ni se.

Hoppträningen gick kanon bra! Lägger in en film förhoppningsvis imorgon förmiddag när jag kommer hem från stallet. NEJ! de kan jag ju inte jag måste ju plugga psykologi! Hihi aja skolan måste väll gå före någonting. Men Ghost var så jävla fin idag att de inte går att beskriva. Och jag red så jävla bra! Fick jätte mycket beröm och Sara sa att jag hade tränat på bra sedan förra gången. Alltid kul med beröm!!!

Ska nog inte träna på fredag eftersom han hade en sån glädje nu idag så  vill jag spara på krutet till tävlingen på söndag. Ska bli kul att hoppa på lite udda ställen igen. Då minns man tillbaka på den tiden man red Windy och alla småponnysar. Kanske ska se till att vinna den där pokalen i år! Kan ju hoppas på de bästa!

Åh helg, de är riktigt långt till den. På fredag blir de till att gå halv dag i skolan och sen bara ta de lugnt med Andreas. På lördag blir de kräftskiva hos mormor med släkten. På söndag blir de till att tävla på förmiddagen och jobba på kvällen har stallpass mellan 17-20.


Ne undra sa flundra om man ska ta och lägga sig med psykologiboken och läsa på lite. Har skrivit lite på ett papper på lite saker jag hittde på internet. Även en inledning har jag skrapat fram.


Puss och godnatt!!!



Har fått hem VR

Har fått hem min Veckorevy idag ( är helt enkelt för gammal för FRIDA) och se på omslaget på Kissies mage. Den buktar ut! Varför gör den inte de på bilderna hon lägger ut på sin blogg för?






Men Kissie har iallafall turen att ha snygg överläpp. Gu vad jag vill bli 18!

Boom boom boom

Så har mitt cykeldäck låtit hela vägen från skolan. Haha dåligt med luft i däcken men vi kan skylla på min pappa som glömde bort att pumpa igår kväll. Bortskämd som jag är har jag aldrig fått lära mig pumpa cykeldäck.

Sitter här och är jätte hungrig. Men förbjuder mig själv att äta. Åt faktist för 3timmar sen och jag måste tänka på vikten nu så jag inte blir fet igen. Om man kollar på kort från förra året och nu ser man rätt stor skillnad. Har ju även gått ner i storlekar så de är ju  + + +. Så idag har jag stossat runt i mina stuprör från 9:an :D

Ikväll blir de hoppträning för Sara på Rådmansö. Kul kul kul! Hoppas på många spännande övningar som gör både mig och Ghosten svettig. Så man inte skrittar bort 3/4 delar av lektionen. Fy skäms! 

Är ju inte rädd längre så ska väll försöka mig på en 90 bana på slutet så vi kan starta LC någongång i världshistorien.


Imorgon blir de ingen ridning på morgonen utan tar de efter skolan pga att jag har körlektion på morgonen. Sedan ska jag skriva min psykologi. Hoppas den blir klar :D har ju inte börjat :(  Fy skäms på mig :S


Här kommer lite bilder för utfyllnads skull




Sommar-09





















Måndag

Helgen har susat förbi. Har tillbringat ganska mycket tid med Andreas men även i stallet då jag jobbat både lördag söndag. Var ju lite extra i stallet igår också eftersom jag var med på björnbärshoppningen.

I fredags åkte jag och hade lite projekt med Jossan och Angelica. Sedan hade jag 30min hälsopedagogik. Efter skolan följde Andreas med till stallet för att vara min hindervakt när jag tränade hoppning. Dock rev Ghost bara engång så Andreas fick inte så mycket jobb föutom att höja och sänka lite då och då. Han fick även stega så jag fick någolunda rätt avstånd på travbommarna. På kvällen så samlade vi båda vuxenpoäng när vi fick åka och handla och även laga mat till oss + hans föräldrar. De var kul, tur att de tyckte att min berömda pasta med curry räkor var god. Kryddade även till rätten med lite kräftstjärtar. På kvällen hade Andreas och jag lite myskväll med Ben&Jerry's och cola.  




I lördags höll jag på att ruttna sönder när jag kom till stallet, så jävla dåligt mockat. Mitt jobb är inte att städa efter andra mitt jobb är att fixa så hästarna kommer in, får mat och inte är skadade. Men istället fick man en timmes extra jobb och mocka skit. Man undrar ibland vad man betalar för, Ghost box var faktist värst, skiten var bara omrörd så jag ägnade dubbeltid åt att få hans box helt perfekt detta är inte första gången heller så man tröttnar lätt.  Tur att vattnet var bytt hos alla annars skulle jag inte vara nådig.


I går jobbade jag lite på förmiddagen innan hoppningen började. De gick väldigt fort, var bara 12 hästar inne på natten så de blev inte så mycket att mocka. Om går dagens tävling skrev jag i ett inlägg igår så de är bara att gå dit och kika.


Idag är de måndag och jag tycker att de varit en väldigt bra måndag. De är ju endast på måndagar man behöver gå upp 7 annars är de nästan 8.30 som gäller varje dag. Dock måste jag gå upp någon timme tidigare onsdag, torsdag för jag ska ha körlektion med Pelle. Skolan svishade även den förbi även fast jag hade 3timmarshål. Men tyvärr har jag haft ont i huvudet hela dagen så jag orkade helt enkelt inte åka till stallet idag. Så nu när middagen snart är klar förhoppningsvis blir de till att plugga lite naturkunskap, Andreas kommer hit och sedan blir de väll en dusch innan man går och knoppar.

Imorgon är de en ny dag. Yeah!!! Hoppträning för Sara :D






Ny serie

Idag börjar en ny serie på 3:an (igen) hela hösten kommer de ju börja nya serier på alla kanalerna. Vissa bra och vissa usla.

En av de serier som jag tror kommer vara en av de usla är: Svenska Hollywood fruar som börjar idag kl 21 som sagt på 3:an







Vilken ny serie tycker du ska hyllas/dissas denna höst. Kommentera här nedan:







80cm med Ghost idag


Aldrig blivit så lycklig :)

Idag så var jag med på en träningstävling på klubben även kallad "Björnbärshoppning" hihi lite gulligt. Som ni som följt min blogg ganska länge vet att jag var med om en olycka på en framhoppning till en lokal tävling i Augusti. Detta har sattit spår de senaste gångerna jag hoppat. Men idag var allt borta och jag kunde äntligen rida på ordentligt.

Ghost var jätte duktig och galopperade på i ett bra tempo och tog alla hindrerna plätt lätt i både 70-80. Över ett stigsprång i 80cm så tog han dock i lite väl mkt så han tyckte de blev lite jobbigt och försvarade sig med att bocka (får en film på de sen) men jag red på som inget hände och stolt för de är jag. Fick nästan glädje tårar. Nästa vecka väntar en LD och om två veckor LD+5 så i oktober är vi nog redo för 90 igen ska ni se.



Har förövrigt haft en jätte bra helg med Andreas vi har tagit de lungt och verkligen tagit hand om varandra och myst. Dock har vi ätit lite för mycket sötsaker enligt mig så nu denna vecka blir de till att fasta galet. Vill ju inte förlora mitt timglas.


Laddar upp filmerna från tävlingen senare.


Puss och kram



Fridieee avslöjar:




Torsdag morgon!

Godmorgon! Hade ställt klockan på 11 för att få lite sovmorgon men gick upp redan 8.30. Har blivit lite morgonpiggare nu än vad jag var i sommras...

Har precis tvingat i mig lite youghurt och havrefras. Kan ju inte svälta ner mig som Kissie. Även fast de skulle vara så mycket enklare att bara dricka kaffe på morgonen. Men för att jag ska orka hela dagen måste jag ha något som magen kan få jobba med.


Ska väll tillägga varför jag inte är i skolan, jo jag börjar inte fören ett på torsdagar :D så de är skönt att ha slappt schema man hinner liksom inte tröttna på skolan.


Idag har jag även min 5e körlektion med Pelle. Fast inte fören 17.30, sedan ska jag förhoppningsvis sova hos Andreas <3






Onsdag

Hejsan svejsan!

Har precis kommit hem efter en trevlig fika och lite affärskollning med Jossi. De var jätte kul och jag köpte bara ett par småsaker som en eyeliner och sedan en deoderant.

Kladdkakan var som vanligt också jätte go på Pelikan :)

Usch har ingenting att skriva just nu men får väll lite insperation snart.


Puss och kram!



Undra när jag får svar?

Skickade ett sms vet inte om hon har kvar det där numret. Var rätt länge sedan jag fick för mig att skicka sms till någon utanför vänskapskretsen.


Se om jag får svar eller respons någon annanstanns. Vi får vänta och se :D
Eller så var de bara skitsnack från ert håll!












Min favolåt när jag var 14



Haha!

Fridieee är tbx

Nu har Fridieee vaknat igen :D Och under tiden hon har sovit har hon bara legat och drömmt om milslånga kommentarer och sin hjärna som flippat runt runt i skallen.

Sitter nu och dricker kaffe och förstår inte vem som kom på ideen att tillveka denna goda dryck. Tack till dig som gjorde de, du gör min morgon och kväll mysigare <3

Sedan måste jag tacka mannen som kom på att göra högklackade skor till kvinnor. Du ska ha all kärlek i världen. De känns så kränkande att behöva stå på tå när man ska försöka pussa sin pojkvän. Ännu mer kränkande är de när han måste böja sig en ½meter för att nå ner till min söta mun. Som jag förövrigt är missnöjd med jag vill ha större överläpp. Ge mig silikon någon tack!!! 


Har även varit nere i stallet och smutats ner naglarna. Men asså fan vad mys de är att bara ut och skritta en morgon som denna och bara bli värmd av höstsolen. Ghost tyckte även de var skönt att inte göra så ansträngade övningar idag. Han gick ju 1,5timmes dressyrlektion igår. Min rumpa som förövrigt snart är helt förbränd och bara har 2sittben kvar. Har jag as ont i efter att ridit LB programet 4-5gånger på rad för Carina. Hon nöjer sig inte om de ser okej ut de ska vara SM klass! Haha så nu hoppas jag på över 63% om 2veckor då.












Fridieee har shoppat:



Linne från H&M 69.50:-



Skit snyggt att markera midjan med väst. Har ju gått ner 3kg sedan
skolan börjat så nu har jag äntligen fått tillbaka mitt timglas :D


Schema




Tillägg kan tillkomma!

Det är söndag

Och är fortfarande förkyld, kanske inte var så bra att gå utan tjocktröja igår kväll? Var helt slut när vi kom hem (22.30) fast ändå tvingade jag mig igenom att se Vi hade iallafall tur med vädret igen. Mycket för Andreas skull också eftersom han var pigg.

Bion var jätte bra och maten hur god som helst, tack Älskling  <3

Idag gick jag upp vid 9 för jag skulle på Enyas dop. Dopet var ganska långdraget för de var Gudstjänst mitt i allt. Men de var ju iallafall trevligt att bli Gudmor igen och träffa lite släkt. Även maten och fikat var jätte gott :)

Ikväll händer de nog inte så mycket, eventuellt träffa Andreas. Men vikigast nu är att skriva läxan till Rättskunskapen om hur en rättsprocess går till.

Imorgon är de skola och jag har redan planerat in allt som ska ske i kalendern. Har  två inlämningar en imorgon och en på tisdagen (Rättskunskap och Hälsopedagogik).

Nu ska jag försöka få i mig lite middag. Är fortfarande lite mätt efter all pastasallad och tårta.





Ingen mår så bra som jag!

Haha jo troligtvis, har jätte ont i halsen skit tråkigt och jobbigt.


Idag firar jag och Andreas 9månader tillsammans. Tänk att tiden har gått så fort känns inte ens som de har gått 9månader. Känns som vi blev ihop förra veckan. Jag är ju fortfarande så nykär. Men mamma säger att de lägger sig efter 6-12månader så vi får väll se vad som händer.

Idag ska vi iallafall fira våra månader tsm med att åka in till Stockholm och gå lite i Gamla Stan, äta god middag och sedan gå på bio. Ska även kolla lite i affärer. Alltid lika kul att gå i Åhlens City och sedan följa hela Drottning gatans utbud av affärer.

Hoppas ni andra får en bra helg utan sjukdomar, tvätta händerna ofta och med varmt vatten, hosta inte rätt ut och rengör tangentbordet på både datorn och mobilen någongång ibland.  Jag gör de med våtservetter.


 
Visst har jag en riktigt sötis till pojkvän :) <3

Fredag

De är skönt med fredagar för då är vardagen slut och man kan göra lite som man vill. Har sovit hos Andreas inatt och de var rätt mys men lite sömn blev de för hans säng är så liten så man har ingen plats att sova!!! Skönt att jag iallafall har 160säng :) Enda nackdelen med den att de istället blir för tomt när man sover ensam.

Ikväll blir de hoppträning i stallet. Hoppas på ett tufft pass med mycket språng och teknik så Ghost får röra lite på fläsket och jag får övertala mig själv att han klarar allt :D

Se om jag träffar Andreas efter träningen,  han skulle tydligen träffa sina vänner precis vid den tiden som jag är klar.  Och jag kan ju inte följa med "tyvärr" eftersom jag har träning och efter träningen är man lite mör ändå så man orkar ändå inte fixa sig och då kan inte jag följa med!!! De är skillnad på folk och folk.

Så nu ska jag väll vila lite och kanske skicka iväg ett sms till Andreas och tvinga honom vara med mig ikväll istället.






Och du provocera mera och ha en bra blogg helg!!!



Tjena hallå!

Inget bloggande igår, men man kan ju inte få till allt, och ni läsare kan ju inte heller få allt här i världen.

Sitter och väntar på att klockan ska gå så man kan få traska till skolan så man kommer hem någongång igen!!! Rummet behöver städas, klänningen jag ska ha på söndag behöver strykas och jag ska leta upp lite info om Tiodiceproblem för Islam, Judendom och Kristendomen. Hittade rätt mycket infomation i reliogonsboken men nu ska jag fördjupa mig i vad "riktigt" troende tycker om Tiodice problemet.

Okej ni kanske inte vet vad detta problem är. Men frågan som ska "svaras" på i religonen är:

Om nu Gud inte vill ha något ont och är allsmäktig, varför pågår krig, svält och orättvisor? Detta kallas Tiodiceproblemet!

Aja jag har ju mina argument över vad religon är egentligen, så de här kan nog bli kul...
För jar har aldrig hört någon annan utrycka mina argument än. Så vi får se om jag är unik.
Just nu vill jag hålla de hemligt en tid men snart kanske vi ska diskutera religon här på bloggen
eller vad tycker ni???



 


RSS 2.0