Igår på hoppkursen



Ghost gick jätte bra hade lite svårt att byta galopp över småhindrerna. Men sedan gick han som en klocka, sista oxern låg på 1m för Sara tjuvhöjde när jag inte såg ;)

Nya inköp till stugan

Idag har jag och mamma shoppat lite saker till Andreas och min stuga vi har där. Vi köpte 3mattor och gardiner. Och då eftersom Andreas fortfarande är borta hos kompisar så valde jag allt själv utan att han fick lägga sig i så som färg, mönster och form.  Bilder kommer när allt är klart :D

Lite bilder jag tagit nu under lovet som gått

 Jag på midsommar

 Syster och Gudson (Ossian)

 Jag och "Snuss"  vet dock inte vad jag gör?

 Flora gillar att bada <3




Longering sliter på hästen.

De är intressant med longering, jag longerar aldrig min ponny. Varför undrar några och jag ska försöka förklara?

Bugsy min hjulbenta ponny men med stora hjärtat är grunden till att jag aldrig skulle longera igen. Bugsys fel satt i
bäckenet de var därför han var hjulbent, han var född så men de kunde motverkas en vis del. Vi tog ut en equipteraput för att se om hon kunde vrida och knäcka så låsningarna kunde lätta lite, och med rätta övningar gick de till en viss del.
 
1. Undvika varv på varv på en volt
2. Hoppa studs minst (3 på raken)
3. Rida 90graders svängar)
4. Cavaletti
5. Rida utanför stigen alltså rida så han fick lyfta på fötterna över stockar och stenar



Ett  tips som verkligen sitter kvar och som jag alltid tänker på är:

 Rid inte på varv på varv på en volt. Om hästen har en sne sida är de svårare att känna att en bog eller bakdel sticker ut än på rakt spår. Om du då som ryttare sitter och rider varv på varv och hästen tar ut en bog slits de såklart. Även du som ryttare om du är sned i sig så sliter du på den sida som du sitter "över" (jag är något sne i höger men jag vet om de så de tänker jag på) vissa ryttare tänker inte på att de kanske har någon sneare sida.

Ja rida varv på varv i ridningen ja, vad har de med longering och göra? En lätt paralell du styr ju hästen varv på varv och visst ser du att den går fint inspänd och så. Men du skulle inte se om den viker lite lite ut med bakdelen, om den gör de grovt är de en annan sak för de ser man men bara någon cm sliter massor.

Tänk på de om du longerar mycket! 

Om du nu vill rida på volt byt varv varannan gång så att du rider som en 8a då hinner inte hästen "slitas" om den nu inte går perfekto :D



Beställd och jag är en sur flicka

Nu har jag beställt kameran och 4gb minneskort så härligt med ny kameran till sommaren, jag kommer verkligen fota ALLT när jag får den :D Och de roliga är att de här är pengar jag sparat bara för att spara så de är inte min lön som går åt. Längtar tills jag får hålla mina 6000:- ska köpa en bloggdator tänkte jag. Eller vi får se jag har rensat garderoben och den ser lite tom ut så de kanske blir att fylla den.

OJ nu skriver jag ju som om jag är glad men egentligen är jag sur på min dumma dumma pojkvän som har åkt bort med några kompisar till deras lantställe, de badar och solar medan jag får jobba mig svettig åka hem duscha och sedan sitta i en varm lägenhet. Tur att jag ska till stugan i helgen. Om Andreas ska med duger de inte med blommor för att få mig glad utan han får komma med något exklusivare för just nu är jag inte nådig!!!

Igår tog jag första doppet

Och jag hade min nya bikini på mig, tog lite bilder med mammas braiga kamera :) Imorgon ska jag köpa en likadan fast rosa hihi för jag har verkligen tröttnat på min även fast den filmar jätte bra så fungerar inte blixten vissa tillfällen för att de är något glapp. Så nu ska jag köpa en betydligt billigare (min kostade dubbelt så mycket men tar dåligare bilder och är så mycket sugigare) och en smidigare kamera med cyber shot och ansiktsigenkännande och leendeautomatisk asså den tar när man ler :D



Btw Ghost och jag var ute och galopptränade idag på ängen och han tyckte de var jätte kul och bockade och hoppade runt + att han blev rädd för en människa som stod i kanten så han hoppade jätte kraftigt åt sidan så jag tappade tygeln och fick galoppera utan (skräckslagen att han skulle fastna) men jag fick tag på tygeln och kunde stoppa honom.

Jobba, Jobba, Jobba, försov mig!

Första dagen på 2veckors jobb i stallet. Ställt klockan på 6 eftersom bussen gick 7. Vaknade 7.12 gu vad hopplös jag är på att sova, så de var bara att ringa en sovande pojkvän som fick gå upp och skjusa mig hihi. Imorgon så har jag iallafall fixat så mamma kan skjusa mig så då kan jag sova till 6.45 iallafall.

Jag tycker att de är kul att jobba i stallet, även fast de bara är ett ridskolestall händer de ganska mycket iallafall nu när de är ridläger sedan känner jag hästarna så väl och de är så trygga i sig, men jag vill iallafall jobba mig uppåt någongång och hamna i ett tävlings stall och rida alt. sköta häst på arbetstid.

Jag vet att när jag var på clinic för Annsofie Oscarsson (hoppryttare) berättade hon att även fast hon hade hoppat EM och var en lovande ryttare, åkte till ett stall i Tyskland för att jobba som beridare fick hon börja med att skrubba stall innan hon arbetade sig uppåt för att äntligen få arbeta med de hon kom dit för.


Är de svårt att ge beröm/komplimanger?

Eller är de bara så att jag tycker allt är fint och tycker att de är jätte kul att beröma någon när den gjort något bra och att ni tycker att allt jag har på mig och fixar är fult och tycker att jag bara gör dåliga saker?

Förut trodde jag de var avundsjuka som gjorde att jag aldrig fick komplimanger eller beröm, men det kanske bara är jag som har dålig smak och aldrig gör något bra!!!


Men jag är inte bitter <3

Puss och ha en trevlig midsommar.


Blondie

Juste de har jag glömt att säga :) Jag blekte och klippte ju håret i tisdags så här blev resultatet:





Avslutningsbilder

Har lite tid över innan jag och Andreas ska åka till stugan och fixa och trixa de sista. Sova första gången där imorgon. Uppdaterar mer om de senare.

Men nu ska vi koncentrera oss på dessa fina bilder Mickis tog på avslutningen:










Film från Mälarhöjden (final Allsvenskan)



Vi som inte är nöjda med vädret

Kan ju bara fortsätta att klaga på att vädret suger åsne k*k.
Ska snart åka till stallet och rida Ghosten lite och mamma ska rida Alexis.
Ska väll rida ut i skogen och sen träna lite på banan och ta något skutt.

Tävlade dressyr i helgen,  final i Allsvenskan och vi kom 2:a i hela tävlingen så de var ju grymt kul :D

Heja Norrtälje Ryttare!!!



 

Ghost och min LB:1a film återkommer <3

Önnarps Ghost

                                            
                                              Älskar dig så Ghost!

Halli hallå...

Och sommarlovet har börjat, just nu SPÖ regnar de ute, inte kul!

Avslutningen var fantastisk hela dagen och hela kvällen/natten god mat, glada vänner,
kärlek på högsta nivå och helt okej väder.

Väntar på bilder min "privata" fotograf Mickis tog efter kyrkan, de blev grymma <3

Nu väntar jag på middag och efter middagen blir de Ben&Jerry's med pojkvännen :D


På återseende <3


Ja så här är min skildring om hur jag såg ut, Mickis kamera skildrade de lite bättre :D 
 
 


Kläning från Gina Tricot

Ett år med Ghost

Denna dag för ett år sedan hoppade jag upp på denna underbara ponny Ghost.

Han och jag har haft både upp och ner gångar och det viktigaste jag lärt mig under de här året är att problemet sitter inte enbart i ponnyn när de blir problem för ett ekipage utan allting påverkar så som ryttaren, utrustning och att de är bättre att rida på och utnyttja energin istället för att stoppa hästen.

Ryttaren ja vi böt ju så jag blev Ghost ryttare
Utrustningen som han hade tog vi bort, vi böt sadel och satt i ett vanligt tredelatbett
Sara förklarade och sen föll allt på plats och nu flyter de på i hoppningen

 Förra sommaren

 Provridning




Go' kväll allesammens <3

Sitter här på landet alldeles själv. Funderar på att gå och lägga mig men de är så tråkigt att gå och lägga sig i en tom kall säng alldeles ensam. Tur att jag iallafall har Oscar att värma mig mot när natten blir för mörk.

Har kollat på Paris Hiltons BFF och gu vad jag älskar denna kvinna hon är helt fantastisk och jag kan säga att hon är min förbild, idol och hemliga kärlek utan att skämmas <3

Hon leker verkligen med de stackars tjejerna och killarna i kvällens program skulle hon se hur länge och hårt de kunde festa och utan sömn till dagen efter blev de tvingade att spela polo på "häst"ryggar och äta lunch med hennes mamma.

Avundsjuk? Mja lite kanske ;)


Har fått tid till frissan nu iaf blir en blekning och toppning nu till sommaren, härligt!!!



Puss och godnatt<3



Jag och Oscar har tyvärr inte samma klass som Paris och Tinkerbell men jag behöver iallafall
inte vara med i ett tvprogram för att hitta vänner <3











   


Tisdag

Nu så är de tisdag. Längtar till torsdag då blir de skolavslutning med tjejerna :)

Så mycket orkade jag blogga hihi

 
Josse, Fyllesvinet och Tavlingsryttaren :)

Ojoj veckorna går så fort...

Och jag har inte bloggat på ett tag så tänkte att de var dags så här på måndagsmorgonen 09.51. Sitter hemma ingen skola måndag-tisdag och på onsdag ska vi ha avslutning på skolridningen och sedan ska jag tömma mitt skåp, säga hejdå till de för sedan på torsdag blir de skolavslutning i kyrkan med den "nya" skolan och i höst ska vi flytta upp till dennes lokaler och inte vara kvar i ENGY's gammla it's sad :(


Aja i helgen tävlade jag Ghost och de gick väll si så där men mamma och pappa tyckte att de såg bra ut. Jag har inte ens läst protokollet för att jag kände hur dåligt de gick men jag vet att jag fick 56% så egentligen ska jag vara nöjd fast han bröt av i galoppen och mesta delen stressade runt på banan och var rädd för solkatter. Varför ska jag alltid ha ponnysar som reagerar på solkatter???

Igår städade jag och Andreas stugan btw och det blev hur fint som helst. Ska åka och köpa en ny matta och gardiner nu i veckan bara.


Ha en bra måndag och en fortsatt bra vecka så återkommer jag, puss <3


Film från lokala hoppningen hemma 30/5-2009



RSS 2.0