Jag väljer middagen :)

Hoppas att älsklingen har blivit pigg så han också kan följa med. Men jag ska självklart på middag oavsett :) Klänningen är köpt och jag är jätte nöjd. Hittade en liten svart på H&M för 249:-. Den lilla svarta blir alltid en hit <3


Bilder kommer!


Middag eller vara med en sjukling?

På torsdag är de Valborg och jag är bjuden till Manne på middag och sedan blir de utekväll i Norrtäljestad. Det är bara så här att min vackra pojkvän ligger hemma och är sjuk och de är inte lite sjuk utan han är väldigt sjuk. Svin influensan???

Nu känner jag mig bara lite splittrad i valet och kvalet vad jag ska välja. Gå på middag utan Andreas eller stanna hemma med Andreas? Helt sjukt att jag inte kan bestämma mig egentligen!!!

Känns som jag övergiver honom om jag går. Sedan är de ju så att de är ju hans kompisar som kommer vara där och jag känner väll inte att jag riktigt passar in med dom när jag är utan honom. Konstigt men så är de. Även fast dom är jätte trevliga så är jag ändå inte med i snacket. Men jag kanske kan få möjlighet till det nu.

Vad tycker ni underbara läsare ska jag välja kärleken eller kompisarna på valborg???




 

Ponnydressyr en ny ridstil?


Sågningar, sparkningar som dunkar i hästens mage och smakande ger tydligen höga bedömnings poäng nu för tiden
var på dressyr under gårdagen och fan vad vissa ungdomar rider sina hästar!!!

De sågas öppet, de dunkas med dessa sporrar och spörappen på framridningen ekar. Jag trodde dressyr handlade om
att ha så osynliga hjälper som möjligt, de ska vara en harmoni mellan häst och ryttare och inte ett stress moment.

Hästen går inte i form när den enbart kröker på nacken och hästen gör allt för att komma ifrån ryttarens hand och hästen blir ofta väldigt sargad psykiskt!!! Varför dömer domarna efter denna ridstil. Hur kommer de sig att de ryttare som rider så här får höga procent?
 
Vart har den mjuka ridstilen tagit vägen?

Jag rider för en ridlärare som verkligen inte tillåter sågningar och sparkande skänklar då åker ryttaren ut med dunder och brak och det är bra tycker jag och jag anser att alla ryttare ska rida så som hon lär ut.

Så här ser vi att en häst går i form:
- Hästen är avslappnad
- Eftergiven i nacken
- Tuggar på bettet
- Halsmuskulaturen spelar fram
- Ryggmuskulaturen arbetar
- Avslapnad svansföring
- Bakbenen trampar under sig

  Denna häst är ihop dragen och går ej i form.




 

Han heter Lurifix och han kan många trix!

Aja ingenaning vem han Lurifix är och inte heller vad han kan för trix men han är med i en sång jag hört några gånger :)

Jag och Andreas låg och pratade och myste till 5.45 imorse innan vi bestämde oss för att sova haha och sedan upp vid 10 eftersom han hade sin tennisträning. När han cyklade iväg till den sov jag 1,timme till och sedan var de bara iväg till stallet fö att jobba lite.

Red ett litet lösgörande pass med Ghost inför imorgon omg 1 i Dressyr Allsvenskan hihi mysigt för oss. Skönaste är att vi är i sista klassen och D-ponny så vi behöver inte åka fören 10.30 värsta sovmorgonen jö :)

Idag har jag även fått erbjudande att tävla en väns D-ponny för att hålla igång honom när hon vill sattsa på sina storahästar men inte riktigt vill sälja lilla monstet. Kanske värt att testa :)


 Mammas häst Alexis

Sitter i skolan

Väntar på att klockan ska gå lite snabbare och ska faktist gå och köpa lite mellis innan jag bejer mig ner till stallet. Har träning kl18 ska se vad jag ska roa mig med i 3timmar sen :)

Göra rent lite utrustning och städa lite skåp tänkte jag. I helgen är de tävling igen. Fast tror jag bara ska vara med på söndag för hoppningen på lördag känns lite B eftersom jag vet att vi klarar att hoppa banor nu så jag ska sattsa på KM i hoppning där och sedan är de final i Allsvenskan så ska försöka spara så mycket som möjligt nu så suget finns.


 Kärlek <3



Pussar Frida

Söstholm Bugsy en stjärna som släcktes





Du var född 7april-1996 i Danmark. Skulle gå som avelshingst men du var inte rastypisk. Flyttade till Sverige, blev ridskolehäst blev sedan tävlingshäst i hoppning, vidare till körhäst du tävlade tom VM. Efter körningen kom du till mig och jag kände en kärlek till någon jag aldrig känt för någon varekse på denna jord.

Söstholm Bugsy jag minns första gången jag red dig, du skena jag kunde ha givit upp och sagt att jag inte ville ha dig, men jag skulle visa att jag kunde. Du kom hem till oss 9juni 2006 samma dag jag slutade 8:an samma dag de var första gången jag red dig. En söt liten ponny med stora ögon som alltid försökte var du. Vi hoppade, red ut på långa ritter, tränade dressyr och åkte på småsmå tävlingar.

Älskling jag tittar på rosetterna, dom är inte många men vi kämpade. Att du hade ont vissa dagar och var en toppen ponny andra dagar gjorde att jag fick anpassa träningen allt efter dig. Ett läger vi var på var dom dumma mot dig. Jag vet att någonting var fel, jag led med dig min ridlärare gjorde så mycket som möjligt för att anpassa träningen för oss. Men dom jävlarna fattade inte, ord kan göra ont. En säsong kunde vi glänsa vi på tävlingsbanorna sen var de över. Värken tog över din kropp.

5 Augusti 2008 fick du som 12åring lämna mig och åka till Windy till ett liv utan smärta...

Kvar fanns en 16åring som bara ville följa med men var tvungen att kämpa på för att få livet att forsätta normal.       


Visst är kärlek de bästa som finns?

Du kan känna kärlek till en plats, en människa, ett djur och till en bra låt.

All typ av kärlek är bra tycker jag men bäst är de när man får dela med den med någon annan<3


Vad är kärlek för dig?





 Min C-ponny Bugsy RIP älskling <3

 Jag och syrran <3

 Gudson och jag <3

  Älsklingen och jag <3


Vart tog solen vägen?

Jag vaknar tittar ut och det är molnigt! Var tog den fina vårsolen vägen vi hade i början av våran vår månad april?

Tråkigt är de iallafall att de ska vara moln moln moln hela tiden. Nu kan man ju inte ha på sig barbent eller fina sandlar där fötterna får vara bara. Ne om man skulle vara klädd så skulle man ju frysa ihjäl.
 
Sedan blåser de ju massa också och vårjackan som inte är fodrad släpper in all blåst och det är inte mysigt.

Enda positiva effekten av att de är lite kyligare och ingen sol är att jag slipper ha dåligt samvete att Ghost går med täcke i hagen och inte svettas ihjäl.

Imorse funderade faktist på att slänga på mig höstkappan men tog vårjackan i ett positivt försök för att se om han där uppe vill ge oss svenskar lite sol. Ska det vara så svårt?



Godmorgon

Börjar inte fören kl 10. Ska börja gå ner till skolan om ca 10min. Har insett att de är rätt skönt att gå till skolan och samtidigt lyssna på skön musik, man hinner se ganska mycket på den 20min långa promenaden också.

Nu första lektionen har vi geografi och sedan har vi lunch direkt efter har precis ätit frukost se om jag är hungrig om 2timmar skulle inte tro de. Kanske får i mig sallad och lite mat alltså ingen hel portion.

Efter lunch väntar ett matteprovresultat som jag vet jag fått IG på men men vad ska man göra när läraren är as flum?
Sedan går vi vidare till engelska och slutligen spanska.

Sedan ska jag gå och köpa födelsedagspresent till min mamma som fyller år imorgon. Ska äta middag hemma hos pojkvännen idag och sedan dra med honom på långpromenad. Han behöver inte gå promenad för han är skinny men jag som lagt på mig allt för mycket nu i påsk har värsta ångesten inför sommaren så nu blir de långpromenad varje dag i rask takt.

Nu måste jag gå!


Pussar <3

Snart kan vi skåla igen för sommaren 09




Asså jag fattar ingenting???

Varför ska de vara så svårt med alla dessa kodmallar och shit. Måste hitta någon som kan fixa min design så den blir massa fin!!! Ska fråga Mickis i skolan imorgon :)

Ikväll har jag gått långpromenad med min Älskling vi gick längs havskanten. De blåste lite kallt men jag blev ändå varm och härligt rosig om kinderna. Vi pratade mycket om hans uppkörning imorgon. Hoppas han fixar de nu :D

Han klarade ju teorin på första försöket så han lär ju fixa körningen imorgon!!!

Uppdaterar när jag vet mer...


Vad har hänt today in my life?

*  På geografin var vi ute och fotade och plockade sten.
*  På projekt timmen planerade inför vår maskeradhoppning
*  Lunchade med Andreas, Sandra, Mattias och Angelica uppe på RHS
*  Håltimme till 12.50 och jag skrev lite träningsdagbok.
*  Samhällslektionen pratade vi lite om våra uppsattser vi skrev klart innan lovet.

Efter skolan drog jag till stallet och red igenom ett dressyrpass med Ghost. Sedan som sagt gick jag långprommis med älskling och nu sitter jag här och är sur på kodmallar :(


Godnatt på er!!!


Tjejkväll i bilder

Så här snygga var jag och Jossan på min tjejkväll

My face

Josse, Jossan och min sallad

Mickis och Linn kom 2timmar senare än andra. Men är man klantig så är man :D

Kramis och Sandra

Manne, Angelica och Sandra

Mickis sötunge

Josse vill inte vara med på bild

Vem i hela världen kan man lita på?

Så lyder en gammal låt som National teatern gjorde på 60- eller 70-talet. Magnus Uggla har gjort en cover på den och den är himmla mkt bättre när han sjunger.

Aja idag fyller med Älskling 18år :) Han är och skirver teoriprov till körkortet. Hoppas han klarar de nu :D

Ska åka till stallet snart och träna lite och även jobba lite projekt så här på påsklovet.

Igår var jag på 18års middag hos S som fyllde år och idag blir de 18års middag med Älskling och hans familj <3 


På söndag är de tävling i Upplandsväsby med Ghost ska bli jätte kul. I måndags när vi tävlade hemma så¨gick han så himmla bra. Se hur han känns på träningen idag.

Ha en bra fredag pussar från Frida



Ghost

Tjej kväll

Här sitter vi vid datorn och skrattar för fullt över mitt förra inlägg <3

Har de jätte mysigt med de underbaraste !!!

Mickis, Linn, Josse, Jossan och jag :D

Typ 4st från klassen och 1st från 1:an :D

Ska bara berätta att våran klass består av 16st tjejer bara så att ni vet är vi 1/4 av klassen här och tyvärr inte hela-1
som fröken Youghurt sa

Ett bloggkrig

http://johannayoghurt.blogg.se/ naaw stackars arma flicka. Går ut i sin blogg och berättar hur arg hon är på mig.
 
Ja jag ska ha tjejkväll ikväll och de är som sagt för mina  närmaste  vänner som vanligt. Jag umgås aldrig med den här tjejen i skolan, på fritiden eller var de nu kan vara så varför skulle jag helt plötsligt ändra mig.

+ att tjejen också går ut med mitt namn i sin blogg och säger att vi ska vara fulla! Hallå?
Var de inte jag som skrev ett inlägg förut att jag växt ifrån de.Så vännen ta reda på fakta innan du börjar använda fingrarna på tangenterna <3<3<3<3<3



   Varannan vatten

Ojdå

Man såg inte direkt så bra vad som stod okej så här kan ett träningspass se ut för mig:


Idag red jag själv i ridhuset. Byggde upp ett kryss och ett räcke. Hoppade fram på krysset i trav och galopp. Fick fram Ghost i en fin galopp med bra tempo. Hoppade sedan räcket några gånger. Körde lite volter i galopp före och efter räcket för att få honom lite rund i galoppen. Tränade lite skänkelvikningar i trav också.

På slutet la jag ner honom i en låg form som han nog tyckte var jätte skön att gå för han frusta och frusta.

Krysset var ca 50cm och räcket var ca 85cm

En vecka senare...

Jag måste skärpa mig verkligen!!! Har inte bloggat på över en vecka fy...

Är inne på min sista vecka på fastan SKÖNT! på lördag är de påsk och då ska jag äta godis.
Ska lägga ut en bild på allt godis jag sparat under min fastaperiod.


Jag var ute på tävling i helgen med Ghost de var jätte kul :) Han skötte sig jätte bra. Var med i dvi III och de gick bra för laget också.

Bara för att jag sitter i skolan och inte har några roliga bilder att lägga in så printar jag  ett inlägg från min träningsdagbok på shapelink.com




RSS 2.0